Bewegen is een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl. Het heeft niet enkel een invloed op de fitheid van ons lichaam, maar ook op ons geheugen en op hoe we ons voelen. Het maakt blij. Het geeft ruimte aan creativiteit. Je kan er je gevoelens mee uiten en vooral ook plezier beleven.

Op zaterdagvoormiddag ga ik op bewegingsavontuur met kleuters van de tweede en derde kleuterklas. In een reeks van 8 sessies gaan we bewegen op muziek, verhalen, gedichten, in stilte, op de geluiden van de natuur… zoals jouw kind dat wil, kan of voelt. Dat doen we in een omgeving dichtbij de natuur van Poeke bos.

Mijn aanpak is gebaseerd op deze drie pijlers: Positiviteit, Expressie en Geborgenheid.

Positiviteit

Plezier maken, avonturen beleven, stilstaan, de sfeer en de ruimte in je opnemen, genieten, ontspannen…

Expressie

Tot beweging komen vanuit opdrachten of een verhaal. Je helemaal inleven, even weg van het hier en nu. Tot expressie komen vanuit je eigen fantasie en zo je motoriek en je lichaamsbewustzijn bevorderen.

Heel krachtig of heel zacht bewegen, heel snel of liever traag, heel groots of liever klein… Alles is goed. Het hoeft er niet mooi uit te zien. Voel maar waar je lichaam je brengt. Het is een plek om te creëren, alleen of met de ander.

Geborgenheid

Op jouw tempo, in een veilige omgeving waar je jezelf mag en durft te tonen. Een klein groepje van max. 8 kinderen. Je mag bewegen, precies zoals jij dat voelt dat het je goed doet.

Een vorm van bewegen en beleven voor elk kind, waarbij het zelfvertrouwen groeit.

Wil je graag meer weten? Ontdek alle praktische info hier.