Mijn werkwijze

Als kinder- & jongerencoach luister ik in de eerste plaats naar jouw verhaal, naar jouw bezorgdheden als ouder. Ik ben er voor jou en je kind en ik steun je. We creëren bij kindercoachpraktijk Bloesem een veilige plek waar jouw kind kan praten en zijn gevoelens kan uiten. 

Samen met jouw kind ga ik vervolgens praktisch aan de slag, en als het even kan, dan betrek ik daar graag zijn/haar hobby’s of interesses bij. We nemen de tijd en gaan op het tempo van jouw kind. Zodat we een positieve verandering te weeg brengen en jouw kind leert te vertrouwen op zichzelf en in zijn omgeving. Het kind leert voelen wat het nodig heeft en leert een eigen mening geven en keuzes maken. Het weet dat iedereen anders is en ontdekt zijn talenten. Jouw kind voelt zich beter in zijn vel en bloeit open

Ervaringsgericht coachen kan jullie als gezin heel veel leren, en net omdat ik je niets wil leren, gaan jullie stappen in de juiste richting zetten. 

Bloesem

De lente is mijn favoriete seizoen. De geur van de lente, de prachtige kleuren van de bloesems, de natuur die opnieuw ontwaakt. Een nieuwe kans, een nieuwe start om te ontwikkelen, te groeien en te bloeien. Een aanzet tot iets nieuws tot herleven. Wel heel fragiel en gevoelig aan het weer of de omgeving waarin het bloeit.  

Van kennismaking tot trajectvoorstel

Tijdens een 1-1 coachingstraject bij Kindercoachpraktijk Bloesem, gaan we gemiddeld een 3-tal maand samen aan de slag. Tijdens de eerste maand van onze ‘lente’ samen, bespreken we jullie hulpvraag. We zitten midden in de ‘maartse buien’. Er zijn zorgen, veel vragen en dat brengen we samen in kaart via een kennismakingsgesprek (30 minuten telefonisch) en een oriëntatiegesprek bij jullie thuis. Vooraf vullen jullie een vragenlijst in die terug dient gestuurd te worden 2 dagen voor het oriëntatiegesprek. We zetten zo de eerste stappen om elkaar beter te leren kennen. Vervolgens maak ik een trajectvoorstel op die ik je uiterlijk 5 dagen later doorstuur. Na twee dagen is er telefonisch contact waar dit voorstel wordt besproken. 

Gaan we samen aan de slag?

Dan komen we in de fase van de ‘aprilse grillen’. We leren, ontdekken, lopen ergens tegenaan, beginnen opnieuw, steeds met nieuwe moed en met de aandacht op wat goed is. In de ‘bloeimaand’ van het traject ervaren we persoonlijke groei. We staan steeds sterker, hebben meer energie en we kunnen genieten van de zon op onze snoet. De zomer lonkt. 

In het zaadje zit al de hele bloem, als je’t knuffelt doet het BOEM! – Marc De Bel